Jaahas. Mistäs sitä seuraavaks. On niin paljon asiaa ja niin vähän aikaa.

Yks viime aikojen ärsyttäväksi asiaksi muuttunut juttu on puhetyylit. On yhtä montaa erilaista puhujaa, kuin on ihmistäkin. Listaan tähän ne ärsyttävimmän.

Kuiskaava puhuja - puhuu tyyliin "tää on nyt kauheen salanen asia", vaikka kertos uimahallireissusta. Kaikki asiat yhtä suhinaa. Et ees saa selvää mitä se sanoo. Hohhoijaa.

Säikyttävä puhuja - saattaa kesken lauseen syöksähtää kuuntelijaa kohti kysyen "uskotko". Koskaan ei tiedä varmasti hyppiikö se silmille, sylkeekö naamaan vai yrittääkö pussailla. Näitä tyyppejä kannataa varoa.

Hidas puhuja - Kun tämä puhuja aloittaa tarinan kerronan, ehdit käydä välipalalla, vessassa, tupakalla ja pikku nokoset vetäsemässä. Siitä huolimatta tarina on suunnilleen siinä kohden mihin se jäi. Huom. hidas puhuja on yleensä myös väsyttävä puhuja, joten ne nokoset on paikallaan.

Kierrellen, kaarrellen puhuja - Puhuja aloittaa tyyliin: muistatkos sen pojan joka oli siellä ja siellä. Sehän on sen ja sen poika. Sen äiti muuten kävi etelässä. Oli lämmintä. Samassa paikassa kävi muuten naapurikin, se jolla on se koira. se joutu sen kanssa eläinlääkäriin jne. jne. Tätä jatkuu puoli tuntia kunnes: niin se poika pääsi kouluun! Voi jumalauta. Tuon ois voinu sanoo puolessa minuutissa. Tekee mieli huutaa, että mee jumalauta asiaan. Ei vois vähempää kiinnostaa.

Nopea puhuja - kun tämä puhuja pääsee vauhtiin, et varmasti saa enää suunvuoroa. Alkaa semmonen konekivääri laulamaan, ettei mitään tolkkua. Ja se on mielenkiintoisinta, että jos tämä tyyppi kysyy jotain, ei se sitä vastausta edes kuule omalta pölötykseltää. Kun tämmösen näet, pakene paikalta. Näin ruppanakin toimii.

Mumisija - et saa mitään selvää asiasta. Ja vaikka kysyt useaan kertaan, että mitä, et silti tiedä yhtään, mitä se sano. Näiden kanssa on parempi vaan nyökkäillä sekä sanoa väliin että joo. Yhtä vois vielä kokeilla. Ala mumista mumisijan seurassa. Tuskin tehoaa, mutta on itselläkin juteltavaa.

Niinku niinku jankkaajat - No voi herranen aika. Ylivoimasesti pahin puhujaryhmä. Jos niinku mä niinku meen niinku sinne niinku himaan niinku, soitatko mulle niinku niinku niinku. Ja tää helvetin niinku on siirtyny teineistä aikuisempaan väestöön. Kohta sana niinku on sanakirjassa mukana. Jokainen saa vaan arvailla mitä se tarkottaa. Itse epäilen sen tarkoittavan: olen yks suuri paskaperse, joka ei oo opetellu vielä kunnolla puhumaan ja siks niinku pitää haeskella sanoja NIINKU!