Ruppanahan on eläirakas, usko tai älä. Kaikki eläimiin liittyvä kiinnostaa. Joskus on tosi vaikea seurata uutisista tai ihan tuolta ulkoa, miten huonosti eläimiä kohdellaan. Katsoin eräänä iltana, kun ankkoja kynittiin elävältä. Se katsominen jäi tommoseen pariin sekunttiin. Voi helvetti.

Näen lehdestä, kun jollain ämmällä on monta koiraa, joista ei ole huolehtinut viikkoon. Koirat huonossa kunnossa ilman vettä ja ruokaa. Asunto täynnä paskaa. Helvetin lehmä.

Näen uutisissa, kuin jätetään hevoset tai lehmät hoitamatta. Kuolevat omaan paskaansa. Saatanan maajussit.

Näen, kun pikkukakarat keksivät kiduttaa ja polttaa kissan. Olis kunnon selkäsaunan paikka ja sen jälkeen hoitoon. Tuommosista ei kunnon ihmisiä voi kasvaa.

Olen nähnyt vaikka mitä. Yhteinen tekijä näille kaikille on, että ne päästetään tosi vähällä. Eläinpitokielto pari vuotta, niin pääsevät taas toistamaan tekemisiäsi.  Ihan oikeesti saunan taakse ja ....

Itse ruppana on kissaihmisiä. Ei siis ulkonäöllisesti vaan luonteellisesti. Rakastan muitakin, mut nää on lähimpänä sydäntäni. Tällä hetkellä näitä pyörii kuusi kappaletta. On ollut välillä enemmänkin. Pelastettuja reppanoita. Paskamaisia kohtaloita. Minulle soitetaan, jos on joku tosi huonossa jamassa oleva kissa. Otan sen tänne turvaan. Syötän, juotan, hoidan. Leikkuutan oli tyttö tai poika. Pidän pidemmän ajanjakson, että oppisi luottamaan taas elämään. Etsin hyvän kodin. Tämä on tärkein asia. Ettei taas joudu samaan paskaan. ja mikä erikoisinta: jokainen tulija on hyväksynyt toiset heti paikalla, samoin kuin täällä jo olevat. Tietävätkö ne, että heillä on samanlainen kohtalo. Saattaa olla.

Oli ruppana ottamassa tuossa koiraakin. Koiratarhalta. Liikuin siellä kissa-asioissa. Näin todella suloisen säälittävän näyn. pieni valkoinen sylikoira huonossa jamassa. Omistaja, joku hiton narttu, oli saanut TAAS ryyppyputken päälle, ja unohtanut koiransa useammaksi päiväksi yksin. Poliisit olivat pelastaneet raukan. Rakastuimme heti lasten kanssa pikkuiseen. Sovimme jo tarhalla, että se tulee sit meille. Ostimme kaiken tarvittavan valmiiksi ja jäimme odottamaan. Välillä kävimme moikkaamassa kaveria. 15 päivää oli kuulema se pitoaika, jonka jälkeen saisimme kaverin kotiin. Mutta se saatanan narttu kävi koiran hakemassa edellisenä iltana ja sille ei kukaan mahtanut mitään. Säälittää todella paljon sen pikkuisen puolesta. Ja meidän. Olisimme halunneet sen yli kaiken.

Mutta tässä maailmassa on hyvin vähän mitään reiluu. Voisin kirjoittaa mistä aiheesta vaan, kun kaikessa on paskaa mukana. Kirjoitin nyt eläimistä.

Pieni kevennys tähän loppuun. Miten niin muka vaan koirat istuu. Halusin kokeilla tätä ihan käytännössä makupaloilla yhden ovelimman kissamme kanssa. Kaks päivää ja oppi. nyt istuu jo kun näkee aikomukseni kauempaa. Mut miks sit sanotaan, että kissa ei opi istumaan. Ei se ole viisaudesta ta nokkeluudesta kiinni. Ne ei vaan yksinkertasesti jaksa vaivautua. koirat saa rehkii ruokansa eteen. Kissat tietää saavansa muutenkin  Silmänisku