On hyvin monia tilanteita, jolloin tuntuu siltä, että ihmisille ei ole tuota älykkyyspuolta siunaantunut. Tai sit ollaan vaan niin maailman omistajia, ettei välitetä muista. Itse kyllä miellän nämä ihmiset ihan vaan täyspäiväisiksi idiooteiksi.

Tässä muutamia esimerkkejä, joita olen matkallani bongannut;

Liikenteessä - Miehet. Nuo itsevaltiaat kaiken osaavat paskiaiset. Ajetaan ihan niinkuin huvittaa, ei käytetä vilkkua, koska sehän on ihan nynnyjen hommaa. Kyllä muiden on tiedettävä koko ajan minne hän on menossa. Ohitetaan kaikki, jotka ei kuulu ns. kovaan porukkaan. Jos on hiukankin pienempi kokoinen auto edessä, ohi vaan. Nainen ratissa, ehdottomasti ohi vaan. Jopa värillä tuntuu olevan väliä tyyliin punanen auto, ohi vaan ja nopeesti. Tai jos olet nainen ja ohitat miehen, joka tupeksii nopeusrajoituksen alapuolella, kosto tuntuu olevan suloinen. Ihan perseeseen kiinni ja siinä sit roikutaan loppu matka, vaikka olisi ihan eri suuntaan menossa.

Yksi esimerkki ruppanan kokemuksestani. Ruppana haki sisko-likan sairaalasta. Pysähtyy liikennevaloihin. Vihreä vaihtuu ja käännös oikeaan. Suojatiellä kävelee kaksi pientä lasta. Ruppana pysähtyy suojatien reunaan odottamaan. Samassa PAM. Joku on perseessä kiinni. Jumalaton kiroilu alkaa. Linja-autopysäkille mars mars. Mahtisonni nousee autosta ja ruppana ei säästele sanoja. Linja-auton odottajat saavat ohjelmaa koko rahan edestä. Mies yrittää pitää puolustuspuhetta: en nähnyt sinua ( ruppanalla punanen honda ), mitäs jarrutit ( ruppana kysäisee, olisko pitänyt lasten päälle ajaa ym. selitystä.Ruppana vaatii poliisia paikalle, jolloin mahtisonni ilmoittaa, ettei tässä poliiseja tarvita. "Minä olen ajanut niin monta kolaria,kyllä minä tiedän". Voi helvetti. Tuoko se on kehumisen aihe. Ruppana ilmoittaa kuuluvalla äänellä, ettei itse ole yhtään mälliä ajanut ja tuo tuskin on kehumisen arvoinen asia. Joka tapauksessa asiaa selviteltiin vielä huoltoaseman pihassa. Ruppana tutkii vahingot ja ilmoittaa: 200 euroa ja asia jää tähän. Mahtisonni mölisee, ettei aio maksaa ja menköön vakuutukseen. Ruppana sai lopulta 300 euroa. Ja poliisisedät kävivät jututtamassa sonnia. Ei päässy jätkä vähällä. Oikein sille kuspäälle.

Mut on siellä onneks suurin osa kuskeista hyviä tyyppejä, huonot vaan tuppaa pilaamaan niidenkin maineen.

Liikenteessä - Naiset. Sanonta akka ratissa on ikävä kyllä paljon puhuva. Olen nyt viime aikoina ajellut paljon suomea ristiin rastiin ja nähnyt vaikka mitä. Ja osaan jo pelkästä ajotyylistä sanoa, onko akka ratissa. Tiedän, että akka-sana risoo monia, mutta käytän sitä nyt tässä tuon tyyppisanonnan vuoksi. Kun edessä ajava auto ajaa viisi kilometriä vaille nopeusrajoituksen, melko varma akka. Jos auto ajaa lähellä valkoista viivaa tai keskikaistaa, melko varma akka. Jos jono lähtee liikennevaloista tavanomaista hitaammin, on siellä akka luultavasti ensimmäisessä autossa punaamassa huuliaan. Akat ajaa huonosti. Perustan väitteeni sille, että ylimääräinen ja liijoteltu varovaisuus liikenteessä, lisää onnettomuusriskiä huomattavasti. Liiallinen varovaisuuskin on vaarallista. Sillon kun puhutaan jonoista ja jonottamisesta tien päällä, siellä kärjessä on luultavasti akka tai sit joku vanhus. Siihen seuraavaksi. Mutta sanon vaan, että naisten huono maine liikenteessä on ainakin itseäni opettanut ajamaan "paremmin". En jää ikinä jalkoihin, liikkeelle HETI kun valo vaihtuu vihreäksi. Liittymissä riittävä nopeus, niin pääsee tien päälle sujuvasti. Ei ikinä alinopeutta, mieluummin hiukan yli. Yritän käyttäytyä mahdollisimman ei-akkamaisesti, koska inhoan niitä ihan helvetisti tuolla liikenteessä. Siinä vaiheessa, kun naiset alkaa morkkaamaan naisen ajoa, tarttis tehdä jotain. Naiset, ajakaa rohkeammin tai pysykää kotona!!

Yksi esimerkki akkoloista: Jokainen ajokortin omistaja tietää joitain perusliikennesääntöjä ( mielellään pitäs tietää kaikki ). Eli vasemmalta tuleva väistää oikealta tulevaa. Kolmion takaa tuleva väistää muuta liikennettä. Helppoa eikö totta. Ei kaikille. Ruppana ajaa kaupungilta kotia kohti pieni tyttönen kyydissä. Onneksi ruppanalla nuo refleksit toimii. Vasemmalta ja vieläpä kolmion takaa syöksyy auto suoraan eteen. Ruppana käy vilkasemassa miltä näyttää. Noin sentin verran autojen välissä. Ruppanalla tuntee käy jo kuumana. Näyttö akalle, että ajappas tuonne tien laitaan. samaan aikaan pikku tyttönen itkee autossa säikähdystään. Tämä saa vitutusmittarin lopullisesti kattoon. Akka tulee pyytelemään anteeksi, mutta ruppana huutaa kurkku suorana: saa**nan lehmä etkö osaa ajaa. Mee autokouluun. Pysy kotona jne. Akka kaivaa kukkaroaan samalla kun ruppana yrittää lohduttaa tyttöstä. Akka työntää viittäkymppiä ikkunasta sisään. Ruppana käskee suksimaan v**tuun. Akka lähtee autolleen ja sit tapahtui paras käänne. Akka palaa ruppanan autolle ja kysyy tietä jonnekkin minne lie. Se oli viimenen pisara. Murhan himo silmissä ruppanaa huutaa, että nyt jos meet niin vielä kerkeet. Akka ajo joutusasti pois. Helvetin ämmät.

Liikenteessä - Vanhukset. Voi jumatsukka. Täysiä "tappokoneita". En jaksa ymmärtää, miksi nämä yli 7-kymppiset saa pitää ajokorttinsa. Sehän on ihan todistettu, että vanhukset tappaa liikenteessä eniten. Heidän reaktiokyky on sen verran surkastunut, etteivät he ehdi oikein mitään tajuamaan vilkkaassa liikenteessä. Heidän ajotyylinsä muistuttaa todella paljon akkojen ajoa. Samat käyttäytymismallit molemmilla. Mut se suuri ero näissä on, että naiset harvemmin ajavat ketään kuoliaaksi. Nythän ne tutki ja julkaisi sen, että vanhukset ovan liikenteen vaarallisin ryhmä. Silti niiltä ei kortteja pois oteta. Kummaa meininkiä. Eli jos näet tuolla liikkuessasi erittäin hitaasti etenevän auton, varaudu jo silloin valitsemaan toisen ajoreitin. Näin pienennät mahdollisuutta jäädä "tappokoneen" alle.

Yks esimerkki: Ruppana ajeli nelikaistaista tietä minne lie. Jo kaukaa kiinnitti huomio oudosti käyttäytyvään ajoneuvoon. Teki käännöksen keskikaistan yli ja lähti ajamaan vastaantulevien kaistalla. Ruppanan oli paras hiljentää ja hyvä niin. Ratissa oli tyyppiesimerkki tappokoneesta. Vanha pappa ajeli tyynesti vastaan, eikä edes huomannut muuta liikennettä, vaikka sille moni yritti merkkejä antaa. Jonkin ajomatkan päästä poliisisedät ajoivat perään. Toivottavasti kortti pois ja helvetin äkkiä. Varmaan ennen muinoin sai ajella missä vaan. Mut eihän sillon ollu kylässä kuin yks mobiili. Ei tarttenu välittää muista. Vaihtasivat jo auton vaikka rollaattoriin. Ois aika.

Liikenteessä - Rekkamiehet. Ajotyyli hyvä ja varma. Rauhallista menoa. Liikennesäännöt hallussa. Ei turhia hermoile. Antavat tietä jos mahdollista. Tuolla alalla on oltava älyttömästi kärsivällisyyttä. Ei meikäläisen ala. Nostan hattua heille.