Kauppakäytös näillä tyhmemmillä ihmisillä on vallan merkillistä. Siellä näkee monenlaista asiakasta.

On kyttääjiä, joita kiinnostaa todella paljon, mitä naapurilla on kärryissä.

On kiilaajia, joiden ainoa tarkoitus on päästä mahdollisimman läheltä ohittamaan ja tämän jälkeen jäädä siihen eteen kuppaamaan.

On käytävänvaltaajia, noita kummallisia pariskuntia, jotka törmätessään tuttuihin jäävän parin kärrin kanssa KESKELLE käytävää jauhamaan paskaa. Ja ohihan ei pääse. Idiootit! Näitä inhoon eniten.

On kännykkäshoppaajia. "Ai mitä piti tuoda. Oliko se punasta maitoo". Ja pahinta tässä on se, että huudetaan siihen kapulaan kaikki henkilökohtaisetkin asiat, jotka nyt ei paljoo kiinnosta, paitsi ehkä kyttääjiä. Ei voi vähempää kiinnostaa mitä poikas teki koulussa välitunnilla tai mistä vaimos sai jonkin jalkasienen. Näitäkin on kuultu. Voi herranen aika.

On yllätys, yllätys vanhuksia. Joskus kuulee, kun nää vanhat mummot valittaa ja haukkuu nuorisoa, mutta tosiasiahan on se, että nää on kyllä paljon pahempia. Ahneita pirulaisia, jotka lähes käsistä vievät tuotteen mitä kattelet. Varmana ohittavat jonossa, jos et pidä varaasi. Törmäilevät kärriensä kanssa ja ei varmana pyydellä anteeksi. Korkeintaan tuhistaan ja mumistaan vihaisesti miten kauheita ihmiset on. Heitä pitäs muka kohdella kunnioittavasti. Miten tuommoisia kunnioittaa, kun eivät sitä ansaitse.

On lapsiperheitä. Ja nää on perseestä. Kakarat huutaa naama punasena, juoksentelevat tyhjentämässä hyllyjä, törmäilevät niillä helvetin pikkukärryillään. Mutta se huuto on pahinta. Miks hemmetissä ne ei jätä niitä kotiin. Tai vie vaikka pihalle rauhoittumaan. Vihaan kakaroita. Omani kasvatin niin, että kaupassahan ei huudettu. Mut nää nykyset nössövanhemmat vaan kattoo vierestä, kun pikku kullannuppu on NIIIN sulonen. Toivottavasti ees jokunen vanhempi lukis tätä. Ja ois suotavaa, jos tekis asialle jotain.

On unohtelijoita. Jonotat kassalla. Olis jo kiire ruoanlaittoon kotia. Ja eikös per.... siellä jollain henkilöllä oo unohtunu joku hemmetin tuote jonnekkin hemmetin kauas. Siinä sitten koko jono kärsii yhden idiootin takia. Reiluinta olisi laittaa tuommonen ääliö jonon toiseen päähän. Luulis oppivan, kun muutaman kerran sinne päätyy. Ois kirveella töitä.

On hitaasti maksavat. Miksi sitä rahaa tai sitä hiton korttia ei vois jo varata siihen vähän helpommalle paikalle siinä lompakossa. Kun maksun aika tulee, odotellaan, kun herra/rouva kaivaa lompakkoaan/käsilaukkuaan mutisten "minnekkäs minä sen laitoin". Ja kun se lopulta löytyy hallelujaa, jopa nimikirjotuksen laitto vie kauan. luulis jo siihen ikään mennessä osaavan sen nimensä kirjoittavan.

Varmasti jotain jäi vielä laittamatta, mutta tässä varmaan on pahimmat. Näille ihmisille omat aukioloajat ehdottomasti. Sillon kiertäsin kaukaa!!

 

Tähän loppuun vielä lisäisin, että eivät kaikki kuitenkaan tämmöisiä ole. Kerron vai omista kokemuksista näissä kauppahelveteissä.